Varför mäter vi vibrationer? Intervju med Dr. Charles Dowding

Varför är det viktigt att mäta vibrationer och övrig omgivningspåverkan vid sprängning, pålning och andra typer av byggprojekt? Som Dr. Charles Dowding påpekar i videon nedan; ”att säga något är inte samma sak som att mäta det”. Vi är beroende av övervakning för att kontrollera vilka vibrationsaktiviteter som uppstår i samband med projekt, samt för att utföra korrekt riskhantering och upprätthålla kommunikationen och goda relationer med exempelvis de som bor eller arbetar i nära anslutning.

Under 2022 anordnade Sigicom en föreläsningsserie av Dr. Charles Dowding i Kalifornien och New York. I sina föreläsningar gick Dr. Dowding igenom grunderna för vibrationer, strukturell respons och fjärrövervakning av omgivningspåverkan.

Dr. Charles Dowding är författare till Construction Vibrations, där han redogör för hela spektrat av vibration orsakad av byggarbete och övrig omgivningspåverkan. Han är även medförfattare till Structure Response and Damage Produced by Ground Vibration from Surface Mine Blasting (Report of Investigations 8507).

Kontakta oss

Är du intresserad av att veta mer om föreläsningar anordnade av Sigicom? Kontakta oss på info@sigicom.com.

Följ Sigicom på Linkedin för att inte missa några nyheter!