Den 27 september bjöd Sigicom in kunder och kollegor till den allra första INFRA Golf Masters, ett event som förhoppningsvis blir årligt återkommande.

Ett drygt 20-tal golfare samlades tidigt på morgonen medan diset fortfarande låg tätt över greenerna på Viksjö GK strax norr om Stockholm. Bland de tävlande fanns representanter från en rad duktiga företag som sysslar med mätning av omgivningspåverkan.

Johan Lindberg, specialist inom spräng- och vibrationsteknik på DMTK, var en av de tävlande.

– Jag golfar inte så ofta, så fokus hamnar snarare på hur många bollar jag lyckas att inte slå bort. Det roligaste med att vara här är det sociala. Det är många man jobbar med på något sätt men aldrig träffar, så det är trevligt att vara här idag, säger Johan.

Johan jobbar just nu med utbyggnationen av tunnelbanan i Stockholm och spenderar mycket tid med att analysera mätdata och arbeta med INFRA Net, Sigicoms webbaserade plattform. Under det senaste året har Sigicom utvecklat en ny version av INFRA Net och det är i nya miljön som Johan arbetar i.

– Jag kör bara nya INFRA Net, det är mest överskådligt att få upp en kartvy på en gång. Det har verkligen blivit ett lyft. Och är det något jag behöver kan jag bara ringa till Dan eller Roger, det är bra att kunna ha den relationen med Sigicom.

På driving range nästintill Johan hittar vi Robin Madsen som även han värmer upp inför morgonens kanonstart. Robin är bosatt i Dalarna men varannan vecka är han i Stockholm och arbetar med den nya tunnelbanan som sprängtekniker på Itinera. Där väntar stora projekt med att bygga nya stationer längs spåret. Robin är en van golfare som försöker spela så mycket som tiden tillåter, och även om dagen givetvis bjuder på mycket nöje ser han stor nytta i att vara på plats också.

Det är jättebra att träffa folk som är i branschen som jobbar med lite andra områden än en själv. Man kan knyta lite kontakter och det är nyttigt om man behöver hjälp någon gång. Att träffas så här brukar vara ett bra sätt att få nya ingångsvinklar på problem som kan dyka upp. Det brukar ge mycket, säger Robin Madsen

Medan somliga tävlande inte åkt längre än ett par kilometer för att ta sig till Viksjö GK så finns det några som rest betydligt längre. Tero Mäkinen, VD för Taratest, har kommit hela vägen från Tammerfors i Finland tillsammans med ett par kollegor för att delta i INFRA Golf Masters. De ska dessutom besöka en av branschens största mässor, Bergdagarna, på Stockholmsmässan den 28-29 september. Taratest har runt 250 mätinstrument från Sigicom som de bedriver ljud- och vibrationsmätning med i en rad olika projekt.

– Jag har arbetat med Sigicom i sju, åtta år och varit över till Sverige många gånger för att träffa Roger Lindstrand, Torbjörn Rehnström, Geoffrey Rigsby och de andra. Vi arbetar med Sigicoms produkter dagligen och är väldigt nöjda. Det var ett tag sedan vi var här och träffade folk från Sigicom, så det är jätteroligt att vi blev inbjudna att delta idag. Jag ser framemot att prata med fler och nätverka med de andra under dagen. Blir det golf nästa år också kommer vi självklart att vara med, säger Tero Mäkinen.

Strax innan nio på morgonen startade tävlingen med en kanonstart, och efter att alla grupper gått sina 18 hål var det dags för lunch och prisutdelning i klubbhuset. Bäst för dagen var Tobias Holmqvist från Hansa Vibrations & Omgivningskontroll som fick ta emot förstapris. Stort grattis till Tobias, och ett varmt tack till alla som var med och gjorde historiens första INFRA Golf Masters till en fantastiskt lyckad tillställning!

Bild 1: Sophie Arengart, Dan Sjöberg och Johan Lindberg. Bild 2: Tero Mäkinen, Mikael Sundling, Geoffrey Rigsby och Atte Wernerman