Som anställd på Traction, Sigicoms näst största ägare, och ansvarig för alla onoterade innehav var det naturligt för James Ahrgren att gå med i Sigicoms styrelse i maj 2020. Efter ett år är det nu dags för James att gå vidare mot nya utmaningar. Innan det är dags att lämna helt, efter styrelsemötet senare i april, tog vi ett snack med James om hans år med Sigicom och vilka perspektiv det har gett. 
 
Hur har det varit att sitta ett år i Sigicoms styrelse? 
 
– Det har varit spännande att se ett svenskt företag som har varit verksam i många år och kommit väldigt långt. Det som är speciellt med Sigicom är att de har bevisat att du inte behöver ha jätte djupa fickor för att lyckas. Idag är det vanligt att företag tar risker med stora investeringar, men Sigicom har valt en mer klassik väg genom att vara rädd om sina resurser och jobba väldigt nära sina kunder. Jag gillar den metoden, att utveckla produkterna tillsammans med kunderna och därmed kunna ta fram en väldigt lönsam produkt. Där har Sigicom lyckats. 
 
Har det varit som väntat, eller har något överraskat dig under året? 
 
Sigicom är inte ett jättestort bolag så jag blev förvånad över den teknikhöjd som finns, både på hårdvarusidan och i mjukvaran. De senaste årens tillväxt är tack vare en väldigt bra produktfamilj. Sigicom har ett färdigt erbjudande som är konkurrenskraftigt och väldigt uppskattat av kunderna. Jag är själv ingenjör och jag tycker att det är väldigt roliga produkter och en härlig kultur i företaget. Att kunna mäta vibrationer var som helst i världen och se resultatet i mjukvaran är supercoolt. 
 
Är det något särskilt som du har lärt dig? 
 
– Jag har blivit ännu starkare i min övertygelse att magkänsla är väldigt viktigt när man fattar beslut. När man har så stor kunskap och erfarenhet av marknaden som Sigicom har så ska man våga köra på och fatta beslut utan att ha alla fakta på bordet. Då kan man bli snabbare i sitt beslutsfattande och utveckla bolaget snabbare. 
 
Vad händer härnäst för dig? 
 
– Jag ska bli koncernchef på AQ Group, ett företag som tillverkar andra företags produkter. Det ska bli väldigt spännande. Jag kommer lägga fullt fokus på det. Det känns tråkigt att sluta i Sigicoms styrelse och jag hade gärna suttit kvar, men då ska man kunna bidra också. Jag kommer ändå följa bolaget framöver, och jag tror att Sigicom har en superbra framtid. 
 
Sigicom vill tacka James för ett mycket gott samarbete och stort engagemang, samt önska stort lycka till för framtiden.